Idag hölls en paneldiskussion med tankesmedjan AutomaTHINKunder Elmia Subcontractor i Jönköping. Fokus låg på svensk industri och hur den nya regeringens resultat ska mätas under de kommande åren. Paneldiskussionen leddes av Anders Ekdahl, ordförande för AutomaTHINK.

Under paneldiskussionen var fokus riktat på den nya regeringen och hur man ska kunna mäta om de håller vad de lovat för svensk industri. För att kunna mäta resultatet diskuterades de fyra viktigaste punkterna: internationalisering, rekrytering, riskkapital och innovation. Fyra viktiga byggstenar för en fungerade svensk industri och ett bra sätt att kunna se regeringens resultat år efter år.
– Vi vill ha konkreta resultat av den nya regeringens arbete. Därför är det viktigt att mäta effekterna av de besluts som fattas. Vi kommer till exempel att mäta antal platser inom industriutbildningar, antal investeringar från offentligt riskkapital i industriföretag, andel av offentligt innovationsstöd som går till industrin samt antal gemensamma samlingsmontrar på internationella mässor, säger Anders Ekdahl ordförande i AutomaTHINK och VD Svensk Industriförening Sinf.

De som medverkade i diskussionen var Peter Scott, Elmia, Fredrik Sidahl, FKG – Fordonskomponentgruppen AB, Manne Seifter, SAG- Svenska Automationsgruppen och Inge Johansson, Gnox Enterprise AB.

AutomaTHINK är en tankesmedja vars uppdrag är att diskutera och lyfta frågor som leder till en konkurrenskraftig tillverkningsindustri i Sverige. Vägen dit är att genom att bland annat säkerställa att rätt kompetens finns tillgänglig för industrin, insatser inom energieffektivisering och en ökad automationsgrad i produktionen.

 

Ytterligare information

Anders Ekdahl, ordförande AutomaTHINK
070-759 62 19